The Lighthouse / Maják [Creepypasta CZ]

by - 12:47

Ve Středozemním moři se nachází malý ostrůvek, jenž nelze nalézt na žádné mapě. Nemůže být viděn z žádného dalšího ostrova a žádný jiný ostrov nelze být viděn z něj.

Na tomto ostrově se nachází maják, rozpadající se díky svému věku a mořské vodě, který nikdy nesvítí. Nic v něm není, až na točité schodiště, které vede na jeho vrch a staré zaprášené police na knihy.



Ony police jsou plné neoznačených knih, svázaných ve staré kůži, až na jedno prázdné místo. Pokud si vezmeš knihu z police, tak se ti okamžitě otevře v ruce a slova v ní vepsaná začnou znít jako křik skrz celou místnost.

Knihu musíš okamžitě zavřít,
zavřenou ji udržet a ihned ji navrátit zpět do police, jinak vypustíš ve stránkách uvězněné nesmrtelné zlo a budeš donucen nahradit ho stránkami, inkoustem a vazbou tvořenou z tvého vlastního masa a krve.

Pokud však přineseš tu správnou knihu
na onen ostrov a dáš ji do toho prázdného místa na polici, tak se maják rozsvítí. Dokud bude svítit bude si lidstvo užívat nekonečný ráj, jelikož všechno zlo na světě bude uvězněno v tom majáku. Avšak dokud svítí, nic nemůže ani dovnitř, ani ven.

Jediný problém je
že ty budeš navždy uvězněn se vším zlem, které kdy lidstvo či Bůh poznali.

Existuje jen jedna cesta jak uniknout... 

zhasnout světlo...

Také by se Vám mohlo líbit

0 komentářů